Novinka - Benzínový provzdušňovač trávníků (Vertikutátor)

30.03.2015 10:25

Novinka - Benzínový provzdušňovač trávníků (Vertikutátor)

 

Parametry

Kola na kuličkových ložiscích Ano
Doporučená plocha 1400 m2
Hmotnost 26,5 kg
Motor Hecht 4-taktní
Objem koše 40 l
Obsah motoru 87 cm3
Pracovní záběr 38 cm
Provedení šasi Kov
Výkon 3,5 HP
Typ pohonu Spalovací benzínový motor
Počet nožů 18
Nastavení výšky +10 - 0 - 12 mm

Popis zboží

Praktický motorový provzdušňovač trávníků s ocelovými noži za skvělou cenu – dopřejte svému trávníku kvalitní péči. Provzdušňovač je vybaven válcem s 18 ocelovými noži a snadno si poradí i se střední a větší zahradou. Motor HECHT OHV o výkonu 3,5 HP se postará o hladký chod i dostatečnou sílu na válci, doporučená pracovní plocha je až 1600 m2. Kovové šasi pak zajišťuje dobrou stabilitu stroje při pohybu v nerovném terénu a dlouhou životnost. Kolečka jsou navíc vybavena kuličkovými ložisky pro hladký pohyb, která také snižují jejich opotřebení.

Pracovní záběr je 38 cm a hloubku provzdušňování lze centrálně nastavit šesti stupni. Jeden stupeň (+10 mm) pro transport a 5 stupňů pro provzdušňování (0 až -12 mm). Provzdušňovač je tak ideální takřka do každé zahrady a pro každý trávník. Součástí stroje je také 40 l sběrný koš z textilie pro snadný sběr zbytků mechu, trávy, listí apod.

Pro snadnou manipulaci je stroj opatřen praktickým madlem, které lze složit pro lepší skladování.

Při pravidelném sekání se do trávníku dostávají zbytky trávy, které mohou vytvářet tlením nepropustnou vrstvu. Tato vrstva nejen že brání přístupu vzduchu a živin do země, zároveň je ideální pro růst hub a plísní, které nejsou pro zdravý a pěkný trávník žádoucí. Proto je vhodné čas od času trávník prořezat a provzdušnit.

Prořezávání (vertikutace) se doporučuje provádět 2x ročně, poprvé na jaře, podruhé v podzimním období. Prořezávací válec z trávníku odstraní travní plsť, zbytky rostlin a plevele a prořeže vrchní vrstvu zeminy. Tím se zlepší příjem živin, vláhy a vzduchu a podpoří se tím hlubší prokořenění travin. Zároveň dochází k prořezání travních výběžků, čímž se podpoří tvorba nových výhonků a trávník tak houstne a zmlazuje se.

Provzdušňování (aerifikace) se doporučuje provádět po zbytek sezóny. Šetrně rozruší zhutnělou půdu, z trávy vyčeše zbytky po sečení a jiné nečistoty, tím odstraní neprostupný krunýř stařiny a zlepší výměnu půdních plynů a příjem vláhy.

Provzdušňovač Hecht 5654